Izabella INDIANKA Redlarska
wtorek, 28 kwietnia 2020
Ogródkowo :)
piątek, 24 kwietnia 2020
Tyle chwastów wyrwałam!
Chwasty trafiły do kur oczywiście, by sobie wybrały co lubią. Rzuciły się ochoczo!
Za to upatrzone rządki odchwaszczone, czyste i gotowe do siewu.
Już mi się dzisiaj siać nie chciało, za to jutro rano posieję w gotowe i dobrze podlane rządki. 😎
Nadal się biję z myślami co posiać w pierwszej kolejności w tych rządkach. 🤔 Sprawa nie jest taka prosta, bo sieję w dużym zagęszczeniu i robię to celowo, by maksymalnie wykorzystać miejsce jakie mam w ogrodzie oraz by zaoszczędzić na podlewaniu, a także by stworzyć odpowiedni mikroklimat dla rosnących warzyw. 😎
Izabella INDIANKA Redlarska
Śniadanie na podwórku na ślicznym stole
Jajecznica na boczku pyszna!
Do tego zielenina z własnego ogródka.
Podczas posiłku oglądam na youtube cudze ogrody na drugim końcu świata :) Są one dla mnie źródłem inspiracji. 🌹
W koszykach mam sadzonki truskawek i hiacyntów do posadzenia.
W ogrodzie w tej chwili wieje, więc przygotuję kolejne rządki do siewu, a posieję gdy przestanie wiać. Za to sadzić już można. Wiatr nie przeszkadza. Posadzę bób, który namoczyłam wcześniej.
Izabella INDIANKA Redlarska
Naturalny styl życia
Kilka grządek odchwaściłam. Koty, psy, kury nakarmiłam. Pora na pożywne śniadanie.
Izabella INDIANKA Redlarska
niedziela, 5 kwietnia 2020
czwartek, 26 marca 2020
czwartek, 6 lutego 2020
środa, 5 lutego 2020
Olej rzepakowy cichym mordercą w roli głównej - VeryHealthyFreaks
Czyli zostaje tylko masło i smalec.
Izabella INDIANKA Redlarska
Do roku 2025 prognozuje się wysyp autyzmu
Poza autyzmem, glifosat jest powiązany z wieloma innymi schorzeniami, takimi jak: zespół nadpobudliwości psychoruchowej (ADHD), alergie pokarmowe, astma, zespół nieszczelnego jelita, choroba jelita drażliwego (IBD), choroba Alzheimera, demencja, choroby serca i nowotwory.
Międzynarodowa Agencja ds. Badań nad Rakiem (WHO) i Światowa Organizacja Zdrowia (IARC) stwierdziły kilka lat temu, że glifosat jest „prawdopodobnym czynnikiem rakotwórczym". Jednak nadal opryskują nim konwencjonalne i genetycznie modyfikowane (GM), uprawy takie jak: soja, kukurydza, rzepak, burak, orzeszki ziemne, rośliny strączkowe i inne.
Czy glifosat można zmyć z gotowego produktu? Nie. Rośliny nie tylko wchłaniają glifosat do każdej komórki, ale mogą także łączyć się z innymi toksynami. Taka dawka toksyczności powoduje: zaburzenia hormonalne, uszkodzenie metabolizmu, upośledzenie funkcji wątroby i brak równowagi w mikrobiomie jelitowym. Dlatego dr Seneff podkreśla wagę detoksyfikacji glifosatu, czyli oczyszczania organizmu z toksyn.
Dopóki glifosat nie zostanie całkowicie zakazany w rolnictwie, nie da się go uniknąć, zwłaszcza że trafia do prawie każdego rodzaju żywności.
Glifosat w organizmie, zatrzymuje tworzenie zdrowych poziomów witaminy C w czerwonych krwinkach, co jest istotne nie tylko dla odporności, ale również dla naczyń krwionośnych i zdrowia serca. Glifosat może prowadzić do stłuszczenia wątroby, ponieważ zaburza metabolizm fruktozy i syntezę siarczanu.
Dr Seneff zaleca spożywanie diety bogatej w cholesterol, ponieważ glifosat ma tendencję do usuwania tego ważnego składnika odżywczego z organizmu. Istotne jest również jedzenie dzikich ryb, czyli złowionych przez prawdziwych wędkarzy. Również należy jeść jaja od kur domowych, a także spożywać wiele probiotycznych potraw, takich jak: jogurt, kefir i kombucha, a także bogate w siarki warzywa kapustne, takie jak: brukselka, brokuły i kalafior. Powinniśmy uzupełniać suplementy zawierające siarkę, jak kwas alfa-liponowy i metylosulfonylometan, lub MSM.
Pamiętaj również, aby spożywać dużo zieleni, ziół i przypraw, w tym czosnku, pietruszki, cebuli, kolendry, bazylii i mniszka lekarskiego, z których wszystkie są potężnymi, naturalnymi środkami odtruwającymi.