środa, 20 lipca 2022

​Babka zwyczajna ma zupełnie niezwyczajne właściwości


Babka jako przysmak kulinarny

Wiosną, kiedy liście babki zwyczajnej są delikatne, można wykorzystywać je do sałatek lub zielonych koktajli. Babka wspomoże detoksykację oraz złagodzi - jeśli istnieją - stany zapalne. Na szczęście - mimo że z czasem jej liście twardnieją - wciąż może być uzdrawiającym dodatkiem w kuchni. Okazuje się bowiem, że zebraną latem babkę można z powodzeniem dusić na maśle i podawać z solą, jako sałatkę na ciepło, gotować lub dodawać do zup, jako alternatywę dla szpinaku czy jarmużu.

A co jesienią i zimą? Warto pomyśleć o zapasach i wzbogacenie naszej spiżarni o suszone liście babki zwyczajnej.

https://www.google.com/amp/s/twojezdrowie.rmf24.pl/choroby/medycyna-niekonwencjonalna/newsamp-babka-zwyczajna-ma-zupelnie-niezwyczajne-wlasciwosci-sprawdz,nId,4559227

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz