środa, 5 lutego 2020

Olej rzepakowy cichym mordercą w roli głównej - VeryHealthyFreaks

http://veryhealthyfreaks.com/olej-rzepakowy-cichym-morderca-w-roli-glownej/?fbclid=IwAR3YEJGY6RNYt-Whu-Vvcod2QqJ5mPsDcJGwxG8GxOd4T56MUD3lQeung1w

Czyli zostaje tylko masło i smalec.
Izabella INDIANKA Redlarska

L-cysteina z ludzkich włosów w pieczywie „prosto z pieca”! Takie bułki kupujemy w marketach?

https://swiatrolnika.info/l-cysteina-z-ludzkich-wlosow-w-pieczywie-prosto-z-pieca-takie-bulki-kupujemy-w-marketach

Izabella INDIANKA Redlarska
🤮🤮🤮

Do roku 2025 prognozuje się wysyp autyzmu

http://ryszardpiotrnisza.blogspot.com/2018/05/do-roku-2025-prognozuje-sie-wysyp.html

Poza autyzmem, glifosat jest powiązany z wieloma innymi schorzeniami, takimi jak: zespół nadpobudliwości psychoruchowej (ADHD), alergie pokarmowe, astma, zespół nieszczelnego jelita, choroba jelita drażliwego (IBD), choroba Alzheimera, demencja, choroby serca i nowotwory.

Międzynarodowa Agencja ds. Badań nad Rakiem (WHO) i Światowa Organizacja Zdrowia (IARC) stwierdziły kilka lat temu, że glifosat jest „prawdopodobnym czynnikiem rakotwórczym". Jednak nadal opryskują nim konwencjonalne i genetycznie modyfikowane (GM), uprawy takie jak: soja, kukurydza, rzepak, burak, orzeszki ziemne, rośliny strączkowe i inne.

Czy glifosat można zmyć z gotowego produktu? Nie. Rośliny nie tylko wchłaniają glifosat do każdej komórki, ale mogą także łączyć się z innymi toksynami. Taka dawka toksyczności powoduje: zaburzenia hormonalne, uszkodzenie metabolizmu, upośledzenie funkcji wątroby i brak równowagi w mikrobiomie jelitowym. Dlatego dr Seneff podkreśla wagę detoksyfikacji glifosatu, czyli oczyszczania organizmu z toksyn.

Dopóki glifosat nie zostanie całkowicie zakazany w rolnictwie, nie da się go uniknąć, zwłaszcza że ​​trafia do prawie każdego rodzaju żywności.

Glifosat w organizmie, zatrzymuje tworzenie zdrowych poziomów witaminy C w czerwonych krwinkach, co jest istotne nie tylko dla odporności, ale również dla naczyń krwionośnych i zdrowia serca. Glifosat może prowadzić do stłuszczenia wątroby, ponieważ zaburza metabolizm fruktozy i syntezę siarczanu.

Dr Seneff zaleca spożywanie diety bogatej w cholesterol, ponieważ glifosat ma tendencję do usuwania tego ważnego składnika odżywczego z organizmu. Istotne jest również jedzenie dzikich ryb, czyli złowionych przez prawdziwych wędkarzy. Również należy jeść jaja od kur domowych, a także spożywać wiele probiotycznych potraw, takich jak: jogurt, kefir i kombucha, a także bogate w siarki warzywa kapustne, takie jak: brukselka, brokuły i kalafior. Powinniśmy uzupełniać suplementy zawierające siarkę, jak kwas alfa-liponowy i metylosulfonylometan, lub MSM.

Pamiętaj również, aby spożywać dużo zieleni, ziół i przypraw, w tym czosnku, pietruszki, cebuli, kolendry, bazylii i mniszka lekarskiego, z których wszystkie są potężnymi, naturalnymi środkami odtruwającymi.